Kőzetgyapot szigetelés

Mikor kérjük a Kőzetgyapot szigetelést?

Ha csak az árat nézzük, akkor a polisztirollal biztosan jobban járunk, mert az olcsóbb megoldás. A különbség akár 20-30% is lehet. Ez nem azt jelenti, hogy ennyivel rosszabb lenne a minősége, ugyanakkor a kőzetgyapotnak van néhány olyan előnyös tulajdonsága, amit a polisztirol nem tud.

A kőzetgyapot szigetelés kedvező tulajdonságai miatt elég széles körben alkalmazható, mert:

  • környezetre és az egészségre káros hatása sincs.
  • kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik
  • tartós, nedvességre nem érzékeny
  • jó hangszigetelő
  • tűzálló
  • kiváló légáteresztő képességű

A kőzetgyapot azért tud különleges lenni, mert szálszerkezetű anyagából fakadóan képes párát átereszteni. A szerkezeten belül a pára szabadon mozoghat. Így a Bobépgenerál által jól elkészített kőzetgyapot szigetelés esetén nincs penészedés. Másrészről csak 1000 fok felett kezd csak el megolvadni, így tűzbiztosabb a polisztirolnál. Egy olyan helyen, ahol jelentős zajterhelésünk van kívülről, fontos szempont lehet a szigetelőanyag választásánál. Nagyobb fajsúlyának és szálas szerkezetének köszönhetően jobban elnyeli a hangokat, mint a polisztirol.
 

Akár a kőzetgyapot, akár a polisztirol mellett döntünk, többféle megoldás létezik. A polisztirolból már gyártanak sötétszürke színűt, úgynevezett grafitosat. Ezek 20-30%-al nagyobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek.

Melyik szigetelőanyagot válasszam?

Gazdaságos és energiahatékony hőszigetelő rendszerek hozhatók létre grafitadalékos EPS, extrudált polisztirol (XPS) lapokkal, formahabosított polisztirol (EPS) valamint ásványgyapotlapok használatával is, ugyanakkor az építés, felújítás során használt termékek akkor biztosítanak igazán tökéletes eredményt, ha a célnak megfelelő termékek együtt, rendszerben kerülnek beépítésre, ezért kérje tanácsadónk segítségét.


Szakértő csapatunk több, mint 10 éves homlokzatszigetelési tapasztalattal rendelkezik. Így biztosítja, hogy az eredmény maradéktalanul kielégítse az Ön igényeit. Természetesen a kapcsolat menüpontban megadott telefonszámon kollégáink készségesen megválaszolják minden felmerülő kérdését. Kattintson az ajánlatkérés gombra és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy mielőbb élvezhesse a megfelelő szigetelés előnyeit, ezzel is csökkentve háztartása költségeit.

Ajánlatkérés