Polisztirol grafitos szigetelés

Miért jó és miben tér el a grafitos szigetelés

A grafitos polisztirol az egyik legkorszerűbb megoldás. Alapanyagának köszönhetően sokkal jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik mint a fehér eps, ezért kisebb vastagsággal is már megfelelő hőszigetelést érhetünk el.

Ár-érték arányban is gazdaságos döntés a grafitos polisztirol – mert 20%-kal vékonyabb mérethez kb. 20%-kal magasabb ár tartozik – hanem a többi anyagtulajdonságát nézve is, melyek:

  • 25%-kal javul a hővezetési tényezője a gyártás során az anyaghoz adott grafitszemcséktől, vagyis ennyivel jobban hőszigetel
  • vékonyabb panelekkel is elérhetjük ugyanazt a hatékonyságot
  • helytakarékos
  • bár magas szilárdsággal rendelkezik, könnyen alakítható

Kimondottan javasojuk a grafitos hőszigetelő rendszert  olyan helyeken, ahol vastag hőszigetelő anyagot kell a falszerkezetre rögzíteni (passzív házak), illetve, mikor a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél kedvezőbb hőszigetelési értéket szeretnénk elérni (pl.: feújítások során).

Melyik szigetelőanyagot válasszam?

Gazdaságos és energiahatékony hőszigetelő rendszerek hozhatók létre grafitadalékos EPS, extrudált polisztirol (XPS) lapokkal, formahabosított polisztirol (EPS) valamint ásványgyapotlapok használatával is, ugyanakkor az építés, felújítás során használt termékek akkor biztosítanak igazán tökéletes eredményt, ha a célnak megfelelő termékek együtt, rendszerben kerülnek beépítésre, ezért kérje tanácsadónk segítségét.

Szakértő csapatunk több, mint 10 éves homlokzatszigetelési tapasztalattal rendelkezik. Így biztosítja, hogy az eredmény maradéktalanul kielégítse az Ön igényeit. Természetesen a kapcsolat menüpontban megadott telefonszámon kollégáink készségesen megválaszolják minden felmerülő kérdését. Kattintson az ajánlatkérés gombra és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy mielőbb élvezhesse a megfelelő szigetelés előnyeit, ezzel is csökkentve háztartása költségeit. 

Ajánlatkérés